WARMTEPOMPEN

Overweegt u om een warmtepomp te installeren in uw woning in Oost Gelre? Bij Ceka-Tech Installaties uit Lichtenvoorde bent u aan het juiste adres voor de vakkundige installatie van een warmtepomp en andere duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en zonneboilers. Wij leveren vakwerk op maat aan zowel particulieren als bedrijven.


SOORTEN WARMTEPOMPEN

Een warmtepomp neemt warmte uit de bodem, buitenlucht of grondwater en geeft dat via een warmtewisselaar af aan de centrale verwarming in uw woning. We onderscheiden verschillende soorten warmtepompen, ieder met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen:

Volledig elektrische warmtepomp
Met een volledig elektrische warmtepomp heeft u geen gas meer nodig voor het verwarmen van uw woning en water. Deze pomp vervangt uw gasgestookte CV-ketel volledig. 

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een gasgestookte CV-ketel en is een tussenstop op weg naar een volledig elektrische woning. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in uw huis en de cv-ketel springt bij waar nodig. 

Ventilatiewarmtepomp
Dit type warmtepomp is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie en wordt vaak gebruikt in combinatie met de CV-ketel. De pomp haalt energie uit de afgezogen warmte lucht en gebruikt die voor de centrale verwarming. 

Welk soort warmtepomp in uw situatie geschikt is hangt af van het type woning en de mate waarin deze is geïsoleerd. Ceka-Tech Installaties voorziet u graag van advies op maat.

Wilt u ook graag zelf op onderzoek uit? Vul de vragenlijst in van Milieu Centraal en ontdek welke warmtepomp geschikt is in uw situatie. 


VOORDELEN WARMTEPOMP

Of u nu een volledig elektrische of hybride warmtepomp in uw woning in Oost Gelre installeert, u profiteert altijd van de voordelen. Met een warmtepomp bespaart u aanzienlijk op de maandelijkse gaskosten en stoot u tussen 25 en 55% minder CO2 uit dan een reguliere HR-ketel op gas. De aanschaf van een duurzame warmtepomp is nu nog aantrekkelijker omdat u gebruik kan maken van de ISDE subsidie van de Nederlandse overheid. 


CEKA-TECH VOOR DUURZAME OPLOSSINGEN OP MAAT

Ceka-Tech is vakkundig installateur van warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, warmteterugwinning installaties en andere duurzame systemen in Oost Gelre. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.